Afgelopen vrijdag gingen we met alle kleuters van de locatie Brahmslaan met de bus naar Sealife Scheveningen. Wat hadden we een goede dag uitgekozen want het was echt strand weer. Dus na een bezoek aan Sealife gingen we ook nog even het strand op om lekker brood te eten en met onze voeten in het water te gaan. Wat was het een fantastische dag! Iedereen heeft genoten.

Wist u al dat wij op onze school een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek hebben van DOK: De Vindplaats. In de Vindplaats werken wij aan de taalontwikkeling van kinderen. Het bevorderen van het leesplezier en de leesmotivatie vinden we belangrijk!

Binnen de Vindplaats kunnen kinderen niet alleen boeken lenen en lezen. DOK biedt wekelijks ondersteunende taalactiviteiten in de vorm van theaterlezen, interactief voorlezen en begrijpend lezen.

De boeken worden regelmatig gewisseld en aangevuld. Zo is er voor ieder kind altijd een leuk boek te vinden. Iedere week kunnen kinderen een nieuw boek kiezen om te lezen in de klas.

Afgelopen vrijdag hadden we met groep 3 en 4 de start van het vakantielezen.De kinderen hebben een tasje meegekregen met gekregen en geleende boeken uit de vindplaats. Er waren ook ouders bij de opening. Wat een feestje!

Wij laten ons niet weerhouden door een regenbui! Wat een kanjers. En dat doorzettingsvermogen leverde ook nog een prijs op, namelijk de tweede prijs!

Wij hebben 3 vakleerkrachten gym die allen uit de korfbalwereld komen en op hoog niveau spelen, dus dit kon ook niet anders dan een prijs worden. TROTS

Hoe tof is dit! Met groep 7/8 van onze locatie Brahmslaan een dag op pad naar Amsterdam. Wij staan voor leren door te ervaren, te zien en te doen. Dit levert zoveel op en naast veel kennis ook hele blije koppies elke keer weer. Heel trots dat we dit met onze school kunnen waarmaken en ook doen!

Het was dan ook een fantastische dag in Amsterdam. We hebben het Anne Frankhuis bezocht, een wandeling gemaakt en tenslotte naar het Rijksmuseum bezocht. Vervolgens met de tram terug naar het station om de trein richting Delft te nemen.

Gisteren zijn we met de bus naar theater de Veste in de stad gegaan. Daar keken we naar een voorstelling van 2 dames die ons leerden dat eerlijk zijn veel beter is dan om over dingen te jokken.
Het was ook soms heel grappig! Het was een leuk uitje met alle kleuters!

Wat kijken we terug op een geweldige dag. De opening van de Koningsspelen met de Koning en de Koningin. Een unieke ervaring voor ons allemaal. Hieronder een mooi overzicht van deze te gekke dag!

Wat hebben we vorige week genoten! Het was het namelijk prachtig weer om op de boerderij rond te lopen. Eerst hebben de kleuters spelletjes op het veld gespeeld. Daarna mochten alle kinderen een ritje op een pony maken. Toen kregen we een rondleiding en hebben we gezien hoe de geiten gemolken werden. En als laatste activiteit van de ochtend mochten we de geitjes een flesje melk geven. Tussen de middag hebben we een heerlijke pannenkoek gegeten. Daarna hadden we een speurtocht. We moesten op zoek naar zwarte bordjes met een dier erop. We sloten de dag af met een heerlijk ijsje. In de bus terug vielen er al een paar kinderen in slaap. Het was een heerlijke dag! Bedankt Boerderij ‘t Geertje

Wij zijn op zoek naar een enthousiast leerkracht voor de onderbouw! Daarnaast zoeken we ook nog energieke onderwijasisstenten en leraarondersteuners. Op woensdag 13 april hebben we een OPEN HUIS. Je kunt dan komen kennismaken, je krijgt een rondleiding en wij vertellen natuurlijk wat we allemaal doen op De Horizon.

Gisteren was het dan eindelijk tijd voor de Doe Dag. Een kleine 1000 #vmbo leerlingen gingen gisteren meer dan 100 bedrijven in Delft opzoeken. Een keer zelf ervaren wat dat beroep precies inhoudt, zorgt voor betere sector- en studiekeuze! En zo hadden we ook een enthousiaste groep bij ons op De Horizon! Delft On Stage