Op deze pagina vind u wat wij allemaal doen tijdens de kinderboeken week 2020.

Jan van der Mast komt in groep 4 en 5 vertellen over de geschiedenis van Delft tijdens de industrialisatie.

We schilderen in de middenbouw vazen. Natuurlijk met wit en blauw voor een echt Delfts blauw kleurtje!

Wij werken in groep 2 met schaduw en licht en testen dit uit met onze dino’s van de klas!

Er zijn dino sporen gevonden in de school! Zelfs boven in groep 3 hebben wij deze gevonden!
Is er echt een dinosaurus geweest of?

Wel hebben we 2 eieren gevonden, één grote en één kleine! Het kleine ei heeft de juf in het water gedaan, wie weet komt er over een tijdje een dinobaby uit. Spannend!

De woorden “ruw” en “glad” hebben we vandaag ook geleerd. Wat is er glad en wat is er ruw?

 In groep 6 hebben we geleerd over de Delftse kunstenaar Johannes Vermeer. Misschien kunnen de kinderen iets over hem vertellen? Het thema van de KBW is ‘en toen’. Bij ons in de klas staat het schilderij van Vermeer ‘Het meisje met de parel’ centraal. Vandaag hebben de kinderen een start gemaakt met het “afmaken” van het schilderij. Waar kijkt ze naar? Waar is ze? Wat zegt ze?

Een aantal van onze collega’s hebben een eigen project opgezet; Samen DigiTAAL.

Het initiatief stimuleert ouders en kinderen uit de Delftse wijken Buitenhof en Poptahof om samen te werken aan hun taal- en digitale vaardigheden. Dit doen zij zowel op school, thuis, als in de buurt. De ouders krijgen een tablet in bruikleen waarop ze samen met hun kind oefeningen doen met educatieve programma’s en apps. Daarnaast is er ook ondersteuning tijdens verplichte bijeenkomsten. Ouders leren hier van de leerkrachten wat ze thuis kunnen doen om hun kind taalvaardiger te maken met behulp van de iPad. Zo helpen ouders en kinderen niet alleen zichzelf, maar ook elkaar om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

Op 10 september presenteerden 2 van onze collega’s online het project aan de gemeente Utrecht. Zo gaaf dat verschillende gemeentes en organisaties interesse hebben in iets wat door onze collega’s is bedacht!

Meer informatie vind je op onze website onder communityschool – samen digitaal.

Je kunt ook eens een kijkje nemen op de Facebookpagina of het Instagram account.

Vandaag hebben we waterdiertjes gezocht 🙂 Met grote schepnetten en hulp van iemand van #depapaver. Nu weten we veel meer over wat er in de sloot leeft in onze buurt!

Zin in een nieuwe uitdaging? Kijk dan snel verder!

Wordt uw kind bijna of binnenkort 4 jaar? Lees dan hier verder hoe u contact kunt opnemen!

Wij zoeken JOU!

Zin in een nieuwe uitdaging? Klik dan verder en neem contact met ons op!

Doe jij de opleiding onderwijsassistent niveau 4 en ben je ook zoek naar een stage plaats….. lees dan de flyer voor meer informatie en neem contact op voor de mogelijkheden!

Jinc helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. Dit jaar is Jinc gestart bij onze groepen 8 en ook gaan we aan de slag met onze groepen 7.

Wat was donderdag 23 januari een bijzondere dag! Onze leerlingen gingen bij verschillende bedrijven aan de slag. FESTO, EXACT, FOX-IT, AMPELMAN, PIETER VAN FOREEST, maar ook een dagje met onze burgemeester! De overige kinderen gingen stage lopen bij Pathé. Wat een goede vragen stelden de kinderen. Al met al wat het een hele leuke, bijzondere en leerzame ervaring.

We kwamen zelfs voorbij op de Facebook pagina van onze burgemeester! : Eerst even praten over wat belangrijk is in het burgemeestersvak in het oude Stadhuis in de burgemeesterskamer. Dan door de stad voor een praatje met Delftenaren (met ook nog een bezoekje aan Narrow House!). Nu pizza (!) en praten over wat beter kan in de stad. #jinc ‬En dan weer terug naar BS De Horizon.

Bij groep 1/2 op de Poptahof kwam de wethouder Hatte van der Woude de kinderen voorlezen. In onze instapgroep op onze locatie van de Brahmslaan kwam de wethouder Bas Vollebregt voorlezen. Wat was het leuk!

Wethouder Vollebregt

Wethouder vd Woude